Rendszerüzenet
2014. december 03.

Újrakezdés hittel és segítséggel

Már állnak a falak, már épül a tető, de csak egy év múlva költözhet vissza otthonába az a bodaszőlői család, amelynek háza tavaly november 2-án égett le. A helyreállítási munkálatokat a Magyar Református Szeretetszolgálat csaknem 300 ezer forinttal támogatta, valamint az MRSZ újabb gyűjtéseket szervez a belső munkálatok elvégzéséhez.

A tetőszerkezet helyreállítása a napokban kezdődött el. Az egykori családi háznál állva az egy évvel ezelőtt történtekről Szalóki István történelmi íjkészítő, a kistemplomi gyülekezet tagja elmondta, hogy a mai napig nem tudja mi okozhatta a tüzet. Füst szagra ébredt, ezért kiment a kazánházba, hogy megnézze mi történhetett. A levegő hatására belobbant a tűz. Három gyermekét kimentett az égő épületből, de mivel két gázpalack is volt a házban, nem mert visszamenni, hogy eloltsa a tüzet, így mindenük a tűz martalékává vált.

Szalóki István még aznap éjszaka közzétett egy felhívást az egyik közösségi oldalon, amelynek hatására rengeteg ember megmozdult. Több felajánlást is kapott, volt aki pénzzel, volt aki bútor adománnyal segítette őt az újrakezdésben.

A ház újjáépítésének gondolatával csak a tragédia után eltelt három hónap múlva kezdett el foglalkozni, de azóta rendületlenül igyekszik mindent megtenni azért, hogy jövő ilyenkor visszaköltözhessen gyermekeivel a családi házukba.

A Magyar Református Szeretetszolgálat több forrásból is értesül a tragédiáról, így a kuratóriumi ülésen ismertették az esetet. A vezetőség a tetőszerkezet helyreállításának támogatásáról döntött, amelyre támogatási kérelem is érkezett a három gyermekes édesapától. Az MRSZ 300 ezer forintot biztosított a tető felújításához, de ezzel nem gondolják úgy, hogy vége. Balogh Barnabás a Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója kiemelte, hogy folytatják a gyűjtést, hogy a belső munkálatok mihamarabbi elvégzésében is tudjanak segíteni.  

Szalóki István jelenleg albérletben él, amelyet a Kistemplomi Református Egyházközség biztosít számára, valamint különleges munkája végzéséhez egy különálló helységet is, ezért külön hálás gyülekezetének.