Rendszerüzenet
2014. december 02.

Kiosztották az adomány almákat

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a termelők, ezt az adományt november 21-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren vették át a segélyszervezetek képviselői.

A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölcsből az ország egész területére igyekeznek juttatni a szeretetszolgálatok. A szállítás november 21. óta naponként történik, a két Segélyszervezet megállapodása alapján, az ország különböző régióiba. December 19-ig mind a 24 kamionnyi adomány megérkezik az osztópontokra, ahonnan előre egyeztetett módon történik a kiosztás.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 12 kamionnyi almát oszt szét az országban. Most december 3-án az MRSZ a Debreceni, a Bihari és a Hajdúvidéki Egyházmegyék képviselőinek adta át az adomány almát, amelyeket nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, szociális intézményekben élőknek juttatnak el a települések lelkipásztorai, a szeretetintézmények vezetői. A most kiosztott almából több mint ezer család és gondozott részesül.

Az MRSZ az adventi időszakra szervezett meleg étel osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.