Rendszerüzenet
2014. november 26.

Egy hangszer hadd legyek

Mintegy hetven gyermek vett részt az első Nyíracsádi Református Regionális Ifjúsági Napon, amelyet elsősorban azért rendeztek meg, hogy a fiatalok találkozhassanak egymással és láthassák, nincsenek egyedül Krisztus követésében. 

alt

Komor Csaba nyíracsádi lelkipásztor hangsúlyozta, hogy sajnos az utóbbi időben az ifjúsági munka a hittanórákra korlátozódott, ezen szeretne változtatni többek között ilyen találkozók megszervezésével. A gyermekek kísérőikkel együtt összesen nyolc településről érkeztek a nyíracsádi Művelődési Központba, így többek között Debrecenből, Hajdúböszörményből, Hajdúhadházról, Fülöpről, Nyírábrányból.

alt

Egy hangszer hadd legyek- ez volt az egy napos találkozó témája, így a programok egy részét is ebben a témakörben szervezték. A nap énektanulással kezdődött, majd áhítattal folytatódott, illetve Komor Csaba lelkipásztor tartott egy előadást a hangszerekről, az éneklésről, a különböző zenei stílusokról. Az énekléssel kapcsolatban kiemelte, sajnálatos, hogy ma már a Himnuszunkat sem énekeljük, hanem inkább meghallgatjuk, pedig az éneklés az egyik lehetősége annak, hogy közelebb kerüljünk Istenhez.

alt

A zenével kapcsolatos programok mellett volt csoport verseny és kézműves foglalkozás, amelyen adventi díszeket, karácsonyi ajándékokat készíthettek a többségében általános iskolás és gimnazista fiatalok valamint az Ifinap egyik kiemelkedő programja volt a hála témakörében felépített Imalabirintus, amely előtt egészen késő délutánig kígyózó sorokban álltak a gyermekek és idősek egyaránt.

alt

A labirintus kitalálója Komorné Csernáth Erzsébet elmondta, hogy azért esett erre a témára a választás, mert a mai világban egyre többször megfigyelhetjük a tágabb és szűkebb környezetünkben egyaránt, hogy nem tudnak hálásak lenni az emberek, pedig minden nap van mit megköszönnünk az Úrnak. A labirintus célja azonban nem csak a hálára való figyelem felhívása volt, hanem segítséget kívánt nyújtani azoknak, akik nem elégedettek életükkel.

alt

Az imalabirintus egy idő után két útra szakadt. Azok, akik több pozitívumot látnak életükben a piros, még az inkább negatívumokat látók a kék úton indulhattak tovább. A piros úton járók feladata az volt, hogy üzeneteikkel segítsék a kék úton járókat, akik pedig üzenetben fogalmazták meg miben lenne szükségük segítségre, és persze mindkét úton járók imába is foglalhatták érzéseiket.

alt

A labirintuson végigment fiatalok mindegyike kiemelte, hogy feltöltődve és a világot másképpen szemlélve jöttek ki a labirintusból. Mint mondták, azok, akik pozitívan látják a világot, megérthetik elkeseredett társaikat és tudják, hogyan segíthetnek nekik.

alt

A jó hangulatú nap végül a Nagyvárad környékéről érkezett Tálentum Együttes koncertjével zárult.

Fotók: Káli Anna