Rendszerüzenet
2014. november 12.

Beiktatták Csizmadia Tibort Körösszegapátiban

Csizmadia Tibor református lelkipásztor már több éve szolgál Körösszegapátiban. A kis Hajdú-Bihar megyei település gyülekezete megszerette, elfogadta a fiatal lelkészt, akit november 9-én ünnepi istentiszteleten iktattak be. Az alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, aki prédikációjában kiemelte, hogy ragaszkodni kell a Szentírás szavaihoz és hirdetni kell üzenetét.

alt

„Mi lelkészek olyanok vagyunk, hogy szívesen hasonlítgatjuk magunkat bibliai alakokhoz, prófétákhoz, apostolokhoz. Lelkészbeiktatáskor pedig kézenfekvő, hogy arról szóljon az igehirdetés, hogy milyen a prófétai küldetés, sors, amelyről hisszük, hogy nem csak egykor, azoké a prófétáké, apostoloké, tanítványoké volt, akikről a Szentírásban olvasunk, hanem mindazoké, akik az életüket odaszánják a Krisztus követésére, az ige hirdetésére. Ha azonban rajtunk múlna, akkor szeretnénk úgy válogatni a prófétai igékből, apostolok életrajzából, hogy a kényelmetlen helyzeteket nem szívesen vennénk magunkra, pedig ez is hozzátartozhat a prófétai sorshoz, ezt is vállalni kell”- hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv.

alt

Csizmadia Tibor öt évvel ezelőtt került a településre a segédlelkészi évei után, azóta szolgál együtt feleségével a helyi gyülekezetben. Beiktatása után az Európa Rádiónak elmondta, hogy a település reformátusságát tekintve, ami körülbelül hatszáz fő, sokan látogatják a vasárnapi istentiszteleteket, de a hétköznapi Bibliaórákat is, de ezek mellett tartanak ifjúsági alkalmakat valamint énekkari próbákat is. A kórus Csizmadia Tibor érkezésekor alakult, így ebben az évben ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. A körösszegapáti gyülekezet újonnan beiktatott lelkésze elmondta azt is, hogy mivel elöregedő településről van szó, így bár sikerül, de nagyon nehéz feladat családokat, fiatalokat bevonni a gyülekezeti életbe.

Pintye Sándor, a gyülekezet gondnoka hangsúlyozta, hogy a gyülekezet nagyon megszerette Csizmadia Tibort, így nem volt kérdés, hogy kérik beiktatását. „Kitűnően prédikál és emberileg is kitűnő. Megpróbálja a lehetetlen, fiataloknak programokat szervez, minden belead és mindenben segítjük, amiben csak lehet”- emelte ki Pintye Sándor.

alt

Csizmadia Tibor a körösszegapáti református gyülekezet feladataival, terveivel kapcsolatban elmondta, hogy most az adventi időszakra készülnek, hangversenyekkel, koncertekkel, a távoli jövő tervei között pedig a templom és a harang korszerűsítése valamint a gyülekezeti ház felújítása szerepel.

Fotók: Barcza János