Rendszerüzenet
2014. október 28.

Megújult a tiszakóródi református templom

„Isten nem személyválogató! Minden templom, minden gyülekezet ennek a mondatnak a megélője és felmutatója”!- hangsúlyozta október 22-én, a tiszakóródi templom megújulásáért tartott hálaadó istentiszteleten prédikációjában a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.  

alt

Bölcskei Gusztáv igehirdetésében kiemelte, hogy mindig is voltak és lesznek olyan emberek, akik megkérdezik majd, hogy miért költünk olyan sokat a régi templomok felújítására, mi értelme van ennek, hiszen nem hoz hasznot. Egy templom azonban ameddig áll és ameddig megtölti a gyülekezet, addig azt üzeni az ilyen gondolkodásnak, hogy az élet több ennél, több a haszonszerzésnél. Ha hiszünk Jézusban, csodákat élhetünk meg!

alt

Tiba Zsolt a Tiszakóródi Református Egyházközség lelkipásztora kiemelte, hogy rengeteg segítséget kapott a gyülekezet. Az elnyert pályázati pénz ugyanis nem volt elegendő arra, hogy minden munkálatot elvégezzenek a templomban, de többen is támogatták az egyházközséget a teljes felújítás megvalósításában.

alt

A Debrecen- Árpád-téri gyülekezet adományozta a tiszakóródiaknak például a padokat, amelyek eddig az Árpád-téri templom karzatán helyezkedtek el. A márványpadlóhoz a márványt is adományba kapta a gyülekezet. Tiba Zsolt hangsúlyozta, hogy bár nem kis harcok árán, de komoly összefogás eredményeként újulhatott meg a tiszakóródi református templom több mint 20 millió forintból.  

Fotók: Barcza János