Rendszerüzenet
2014. október 27.

Köszönetnyilvánítás Fehérgyarmaton

Ünnepi istentisztelet keretében mondott köszönetet október 19-én a fehérgyarmati gyülekezet Szalai László lelkipásztornak, aki szeptember elsején nyugdíjba vonult.  Szalai László 25 évig szolgált a településen, ebből 13 évig a gyülekezet megválasztott lelkészeként.

alt

Az ünnepi alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, aki prédikációjában kiemelte, hogy aki a világosságban van, annak adatik, és az Úr felkínálja ezt a világosságot, és aki megérzi ezt és elfogadja, annak az élete el kezd gazdagodni! Bölcskei Gusztáv hangsúlyozta, hogy Szalai László mindig is Jézus világosságában járt, a Világ Világossága vezette, akire mindig van, aki rácsodálkozik és megkérdezi: „Ki ez?”. Nagyon nagy ajándék, amíg valaki ezt a csodálkozó kérdést újra meg újra fel tudja tenni. Igehirdetése végén azt kérte Szalai Lászlótól Bölcskei Gusztáv, hogy ezt a kérdést sose felejtse el.

alt

Szalai László köszönetet mondott a gyülekezetnek, az egyházkerületnek, lelkésztársaknak és összefoglalta az eltelt évek alatt megvalósult fejlesztéseket, ünnepi alkalmakat. Beszéde végén kiemelte, hogy Fehérgyarmat nélkül nem lehetett volna azzá az emberré, akivé vált. Hangsúlyozta, hogy hálát ad a gyülekezetért, azt itt végzett szolgálatáért, és bízik benne, hogy gyülekezeti tagként tovább tudja szolgálni az egyházközséget.

alt

Némedi Gusztáv lelkipásztor, Szalai László utódja, kiemelte beszédében, hogy továbbra is számít elődje segítségére, munkájára. 

Fotók: Barcza János