Rendszerüzenet
2014. október 24.

Hálaadás és fogadalomtétel Biharkeresztesen

Megújult Biharkeresztesen az 1997 óta folyamatosan működő Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épülete. Az iskola Zeneiskolaként kezdte meg működését, de 2009 óta általános iskola is. Az intézmény megújulásáért október 20-án adtak hálát a településen.

alt

Az ünnepi istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Bölcskei Gusztáv prédikációjában kiemelte, hogy 17 évvel ezelőtt sokan rosszallóan néztek erre az iskolára, ma már viszont a "refisekként" emlegetik az odajáró gyermekeket, ugyanis valami, ami rendkívüli volt, arról Isten az évek alatt megmutatta, hogy hogyan válhat a gyülekezethez és a településhez tartozó megszokott dologgá. Mindez pedig Jézus lelkének munkája, amely megmutatja hatalmát.

Nagy Zsolt, a Biharkeresztesi Református Egyházközség lelkipásztora és a Bihari Egyházmegye esperese az ünnepi alkalmon beszédében elmondta, hogy az energetikai felújítás tervei már 2012-ben elkészültek. A munkálatok elvégzésére 2013-ban nyújtották be a pályázatot, amelyen több mint 21 millió forintot nyert a gyülekezet. A munkálatokhoz csaknem 4 millió forint önerőt is biztosított az egyházközség. A tényleges felújítás ez év elején kezdődhetett el és most októberben fejeződött be. Az épület többek között új nyílászárókat kapott, megvalósult az iskola külső hőszigetelése, a fűtési rendszer korszerűsítése és a homlokzat felújítása is.  

alt

Az intézmény megújulásáért tartott hálaadó alkalom végén fogadalmat tettek az iskola dolgozói és tanulói is.

Fotók: Barcza János