Rendszerüzenet
2014. október 22.

Beiktatták Szerencsi Erikát Kokadon

Több év szolgálat után iktatták be október 18-án Kokad református lelkipásztorát, Szerencsi Erikát. A hajdú-bihari település lelkésze szerint a gyülekezetük ugyan kicsi, de összetartó. Az istentiszteletekre 30-an járnak rendszeresen, a gyülekezet egyébként 140 tagot számlál.

Szerencsi Erika hat évvel ezelőtt érkezett a gyülekezetbe, amelynek az elmúlt huszonhárom évben nem volt helyben lakó lelkipásztora. Akkor folyt a templom 75 millió forintos felújítása, amelyben sok segítséget nyújtottak a gyülekezeti tagok, és bár sok feszültség övezte a munkálatokat mégis sikerült összecsiszolódni a gyülekezetnek és új lelkipásztorának. Az egyházközségben folyó munkák mellett a lelkésznő mellé állt a gyülekezet a magánéletében bekövetkezett nehéz időszakban is, ez pedig tovább növelte a tagok és a lelkipásztor közötti bizalmat. Ma már egyre többen vállalnak szolgálatot a gyülekezetben, így többen beteglátogató önkéntesként dolgoznak, és megalakult a gyülekezet kórusa is. Az összetartást mutatja az is, hogy egyre bensőségesebbek a bibliaórák, illetve jó és erős a kapcsolat alakult ki a lelkésznő és a fiatalok és gyermekek között, akinek tábort is szerveznek.

Szerencsi Erika szerint sokan leírják a falvakat, mondván, hogy ott csak öregek laknak. Úgy véli ez az, amit nem szabad, mert az ott élő időseket az életükben végig kísérni, bármennyire is kevesen vannak, ugyan olyan felelősség, mint egy nagyobb gyülekezetnél behívni a gyermekeket a gyülekezetbe.

A távlati tervek között kiemelte Kokad nem régen beiktatott lelkipásztora, hogy szeretné, ha a székelyhídi baptista gyülekezet és a kokadi között szorosabb kapcsolat alakulna ki, ugyanis Kokadon is sok roma család él, akiket nehéz bevonni a gyülekezeti életbe. Emellett többek között a gyermek-istentiszteletek rendszeres elindítását is tervezik, valamint a templom belsőfelújítását.