Rendszerüzenet
2014. október 22.

Nevelőszülők fogadalomtétele

Tizenhárom nevelőszülő fogadalomtételével zajlott az istentisztelet október 12-én, Abádszalókon. Az ünnepi alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésben kiemelte, hogy az, aki nevelőszülőként befogad egy gyermeket, Krisztust fogadja be. 

alt

Bölcskei Gusztáv hangsúlyozta, hogy ha csak azt tudjuk meglátni, hogy hány család ment tönkre, hány gyermek kénytelen a szüleitől távol nevelkedni, akkor nem értettünk meg semmit Krisztus irgalmából! Ha azonban meg tudjuk mutatni, hogy mit jelent Jézus befogadó irgalma és ezt tudjuk továbbadni, akkor megértettünk valamit abból, hogy a jó fa jó gyümölcsöt terem.

alt

Az ünnepi alkalmon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kifejtette, hogy nevelőszülőnek lenni valóban Krisztusi küldetés, ugyanis a háromtól tizenhat éves korig tartó időszak meghatározó egy ember életében. A nevelőszülők biztosítják ezeknek a gyerekeknek a testi-lelki harmóniát, az otthon melegét, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy boldog életet élhessenek felnőttként ezek a gyermekek.

  alt  

A Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatában jelenleg több mint ezer gyermekről gondoskodnak. 

Fotók: Barcza János