Rendszerüzenet
2014. október 21.

Megújult a templom Jármiban

Pályázati pénzből és adakozásból újult meg a református templom Jármiban. A beruházás kapcsán hálaadó istentiszteletet tartottak a településen október 11-én.

alt

A hálaadó alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Bölcskei Gusztáv prédikációjában kiemelte, hogy Jézus ismer minket és tudja, hogy alapvetően nem tudjuk szeretni felebarátainkat, de Isten országa eljött ebbe a világba és ezzel egy olyan új igazság érkezett meg életünkbe, amellyel Krisztus nem igazolja, hogy azok, akik gazdagok mindent megtehetnek, hanem Ő azok mellé áll, akiknek nincs, aki letörölje könnyeit. Hangsúlyozta, hogy amikor egy templom megújulásáért adunk hálát, akkor nem szabad elfelednünk, hogy a templomok azért épültek, hogy annak a lelke töltse be, aki így áll bele ebbe a mi gyűlölködő világunkba, hogy azt mondja: „Nézzetek Rám! Lehet másképp! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek”! A Krisztuskövetők pedig ennél lejjebb nem tehetik a mércét, akkor sem, ha ezen a próbán elbuknak!

alt

Koós Csaba lelkipásztor az Európa Rádiónak elmondta, hogy mivel a helyiek igényesek arra, hogy épületek szépek, használhatóak legyenek, ezért szinte folyamatosan építkeznek, felújítanak, már tudják, hogy a gyülekezeti ház megszépítése lesz a következő feladat.

alt

A jármi gyülekezet 2011-ben nyert egy LEADER pályázaton 24 millió forintot. A pénzből kívül és belül egyaránt felújították a templomot, valamint kicserélték a nyílászárókat. Az elvégzett munka után látták, hogy a padlóburkolat is cserére szorul és a padokat is rendbe kellene tenni. Ezen munkálatok elvégzéshez a gyülekezeti tagok két millió forintot gyűjtöttek össze. Ezek mellett az Emberi Erőforrások Minisztériumának két pályázatán az egyházközség összesen négy és fél millió forintot nyert. Ez a forrás többek között a templom fűtésének kialakítására, a hangosítás kiépítésére és az orgona felújítására volt elegendő.

alt

A templom mellett a gyülekezet is épült. „Ahol a lelki megerősödés megreked, ott nem törődnek a tagok ennyire templomukkal, mint itt a helyiek”.- emelte ki Koós Csaba, majd hozzátette, hogy a gyermekek között munka és az idősgondozás is azt igazolják, hogy kézzelfogható, látható, folyamatos növekedést mutat a gyülekezet. 

Fotók: Barcza János