Rendszerüzenet
2014. október 02.

Aradra bicikliznek a vásárhelyi diákok

A vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai az iskola régi hagyományát követve az idén is kerékpáros emléktúrát teljesítenek az aradi vértanúk tiszteletére. Ebből az alkalomból az iskola tanárai és tanulói megalakították a Rákóczi Szövetség helyi csoportját. A csoport vezetője Szabó Ildikó tanárnő.

A jelképes létszámú, 13 diákból álló csoportot az idén a túraszervezésben jártas Nyáry József tanár úr vezeti. A vásárhelyiekhez csatlakozik a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumának 18 fős diák- és tanári csapata.

A szombat reggel induló biciklis konvoj előbb Battonyáig kerekezik, vasárnap pedig az aradi vesztőhelynél, valamint a Szabadság emlékműnél helyezi el a gimnázium koszorúit. Ezt követően az országhatárig kerékpárjukon térnek vissza a túrázók, ahol mentesítő gépkocsik várják őket és járműveiket.

A diákok együttesen 150 kilométert tesznek meg a mártír honvéd tábornokok és tisztek tiszteletére.

A kegyeleti túra mintegy 150 ezer forintos költségét a szervezők vállalkozások, magánszemélyek támogatásából, valamint istentiszteleti perselyadakozásból és jótékonysági süteményvásár bevételéből fedezik.

Az iskola igazgatója, Dr. Kádár Péter ez úton megköszöni a Vásárhelyi Gyermekészségügyért Alapítvány, a Drótszamár Kerékpárüzlet, a Virágvarázs Virágüzlet és a Garbó Plusz Kft. támogatását, akik kedvezményekkel ill. természetbeni hozzájárulással segítik az esemény megrendezését.