Rendszerüzenet
2014. szeptember 30.

Hálaadás Jándon

Folyamatosan épül és bővül a jándi egyházközség. A közelmúltban például filagóriát építettek. Forró Éva hét éve szolgál a településen. Mint mondta, mindent megpróbál megtenni azért, hogy mind lélekben mind épületeiben megújuljon a jándi gyülekezet. Szeptember 28-án az elmúlt évek látványos fejlődéseiért adtak hálát a településen, valamint Forró Éva átvehette a templom kulcsát és az egyházközség pecsétjét.

alt

Az ünnepi alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, aki az Európa Rádiónak elmondta, hogy a jándiak bizonyítékai a kitartásnak. Itt megmutatkozik az, hogy szeretettel mindenki megszólítható. Bölcskei Gusztáv kiemelte, hogy külön örül annak, hogy a településen az egyház működtetésében álló tanoda, amely a hátrányos helyzetű, cigány gyermekek felzárkóztatását hivatott biztosítani, már egy éve sikeresen működik. Ez azért is fontos, mert az itt élőknek segít enyhíteni azt a feszítő gondot, amit a szegénység okoz. A gyermekek így meg tanulják becsülni az életet és megtalálják benne az értékeket. - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv.

alt

Koncz Zoltán, Jánd polgármestere kiemelte, hogy nagyon jó a kapcsolat a település vezetősége és a református egyházközség között. Sok felmerülő problémát együtt beszélnek meg, és külön hálás azért, hogy Forró Éva annak ellenére, hogy a településen nincs iskola, a tanoda mellett sokat foglalkozik a helyi gyermekekkel.

alt

A település lelkipásztora elmondta, hogy a falu és a gyülekezet Jándon egy és ugyanaz. Nincs is más templom a reformátuson kívül, így nem is kérdés számára, hogy vállaljon-e szolgálatot városi rendezvényeken. Legfontosabb jövőbeni feladatának a gyülekezet építésén túl a tanoda tovább működtetést tartja, ami nem csak a felzárkóztatásban segít a gyerekeknek, hanem a közösséghez való tartozást is megtanulják itt. 

Fotók: Barcza János