Rendszerüzenet
2014. szeptember 24.

Beiktatták Feketéné Fülep Anett református lelkipásztort Szerepen

Szerep 1600 lelkes település, amelynek hosszú éveken keresztül tíz évvel ezelőttig nem volt a faluban élő református lelkipásztora. Feketéné Fülep Anett két és fél évvel ezelőtt költözött a településre családjával és azóta sokat változott az egyházközség élete. A lelkipásztort szeptember 21-én iktatták be.

alt

Feketéné Fülep Anett segédlelkészi éveit Hajdúböszörményben töltötte, majd Békésen volt beosztott lelkipásztor öt évig. Szerepen az első teendői között szerepelt az Idősek Napközis Otthonában- az Élet Házában- az istentiszteleti alkalmak megszervezése. Ma már minden csütörtökön tíz órakor istentiszteletet tartanak az Otthonban. Hitoktatói szolgálatot is végez Feketéné Fülep Anett a helyi óvodásban és iskolába. Elmondása szerint a családok 95%-a igényli a hitoktatást, de nehéz azt a kevés, a településen élő fiatalokat megszólítani. Jelenleg százhatvan gyermekkel foglalkozik tanítási óra keretében. Feketéné Fülep Anett bízik benne, hogy ezek a gyermekek, előbb vagy utóbb beépülnek a gyülekezeti életbe, és reméli azt is, hogy egy stabil ökumenikus kapcsolat kialakulhat a gyülekezet és a pünkösdi vallású roma származású lakosság között.

alt

Mindig is létezett református hit Szerepen. A templomot a falu lakosságának összefogásával még az 1800-as években építették. Az elmúlt időszakban pedig pályázati pénzekből teljesen felújították. Mindez fontos a település polgármestere számára, aki a gyülekezet presbitere is. Győri Balázs az Európa Rádiónak elmondta, hogy bár egyre többen elköltöznek a településről, és a történelemben volt már olyan időszak is, amikor szinte teljesen elnéptelenedett a falu, de az itt élők a templomot sosem hagyták veszni, utoljára öt évvel ezelőtt újították fel. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tarja, hogy a településnek helyben lakó lelkésze legyen, ugyanis az emberek gondolkodásmódját is megváltoztatja az, ha tudják, hogy van kihez fordulni.

alt

Feketéné Fülep Anett lelkipásztort hálaadó istentisztelet keretében iktatták be, szeptember 21-én.

Fotók: Barcza János