Rendszerüzenet
2014. szeptember 24.

Nagy sikert aratott a Templomok éjszakája

Hamar beteltek a felkínált helyek a Debreceni Református Kollégium Múzeuma által a belvárosi templomokba szervezett ingyenes körsétán. A Tiszántúli Református Egyházkerület Múzeuma az első nagysikerű, tavalyi rendezvény után immár második alkalommal csatlakozott ezzel a programmal a Templomok éjszakája rendezvénysorozatához.

alt

A szeptember 20-án megtartott sétára két csoportot indítottak, de jövőre több csoportot szervez a múzeum és szélesebb programkínálattal várja majd az érdeklődőket.

alt

A belváros templomait bemutató körséta a 2012 áprilisában Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Kollégium Oratóriumából indult. Az Oratórium után a Pásti utcai zsinagógába, a református Kistemplomba („csonka templomba”, 1), a Szent Anna utcai Katolikus Székesegyházba, az Attila téri görög katolikus templomba, a Kossuth utcai református „Veres templomba” és végül a Nagytemplomba látogathattak el a résztvevők, ahol 22 órától Csorba Gergő orgonaművész adott koncertet.

alt

A három órás és négy kilométeres séta során a templomok történetével is megismerkedhettek az érdeklődők.

alt

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma a nagy érdeklődésre való tekintettel a Templomok éjszakájától függetlenül elindítja a Nyitott Templom programot, amelynek keretében a gyülekezetekkel is megismerkedhetnek az érdeklők.