Rendszerüzenet
2014. szeptember 24.

Teremtésünnep Szentmártonban

Az idei Teremtés hete országos ökumenikus rendezvénysorozat témája a megújuló energiaforrások, és az energia(fel)használásra való fokozott odafigyelés. A rendezvénysorozat és a kezdeményezés akkor lesz igazán sikeres, ha mindenki felelősséggel és mértékkel használja az energiát – legyen akár ásványi eredetű, szél, víz vagy Nap által előállított– de végső soron és eredendően Isten által ránk bízott kincs.

A Berettyóújfalu- Szentmártoni Református Egyházközség szeretettel vár minden érdeklődőt Teremtésünnepükre: a helyi termékek vásárára az árut kínálókat, legyen az idei saját főzésű lekvár, szörp, méz, száraz tészta, vagy saját termesztésű gyümölcs (alma, körte, dió, 1), illetve kézműves termék (terítő, kerámia, szappan stb.). A gyermekek számára kézműveskedéssel és íjászattal szeretnék emlékezetesebbé tenni az ünnepet és az együttlétet.

alt

Az alkalmon közös étkezés nem lesz, viszont szeretettel kérik, hogy a résztvevők lehetőség szerint vegyenek részt a Recept-túrán, amelyre egy-egy olyan tálca süteményt hozzanak magukkal, ami saját megítélésük szerint specialitásuk (elsősorban kelt édes és sós süteményekre gondoltak, 1); a süteményekhez lehet hozni receptet is, így téve közkinccsé azt mások számára is.

Forrás: Berettyóújfalu- Szentmártoni Református Egyházközség