Rendszerüzenet
2014. szeptember 11.

Beiktatták Nagy Pétert Ramocsaházán

A gyülekezet megtalálta azt a lelkipásztort, aki tovább építi a gyülekezeti életet- mondta Nagy Péterről, egykori tanítványáról Gaál Sándor, a Nyírségi Egyházmegye esperese, aki 23 évig volt lelkipásztora a ramocsaházi gyülekezetnek. Nagy Péter eddigi szolgálatait Debrecenben végezte. 

alt

Gaál Sándor szerint semmi nehézséget nem fog okozni a városi lét után a falusi élet megszokása a fiatal lelkésznek. Úgy gondolja, ha valaki érti és érzékeli az egyház lényegét, akkor vannak kulturális formációk, ahol a gyülekezet helyet foglal, ami egy sajátságos közeg, de az egyház lényege szerint ugyanaz.

alt

A presbitérium aggodalommal fogadta az új lelkészt. Mint mondták nem akármilyen lelkipásztort engedtek el, de megnyugvással tapasztalják, hogy fiatal lelkészük igazi Krisztuskövető, akin látszik, hogy építeni és nem leépíteni fogja a gyülekezetet.

Simon József, Ramocsaháza polgármestere az Európa Rádiónak elmondta, hogy a most beiktatott lelkipásztortól azt várják el, hogy ha gitáron játszik és tud gitárt hangolni, akkor hangolja az emberek lelkét is a jóra, legyen szeretet és békesség a településen.

alt

Nagyon áldásos helyre érkeztünk- mondta Nagy Péter, aki igyekszik mindent megtenni azért, hogy az elődöktől kapott értékeket tovább vigye, és kéri az Urat, hogy azzal a lélekkel tudjon szolgálni, amit Isten ajándékoz neki. „Légy példája a hívőknek”- eszerint az ige szerint kíván élni mind a gyülekezetben, mind családjában Nagy Péter, ramocsaházi lelkipásztor.

Fotók: ramocsahazirefegyhaz.hu