Rendszerüzenet
2014. szeptember 08.

Jubileumi diplomaosztó a DRHE-n

Az 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végzett diplomásokat köszöntötték szeptember 6-án, szombaton a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában. A jubileumi diplomaosztó ünnepségen a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője köszöntötte az egykori diákokat és családtagjaikat. Derencsényi István áhítatában kiemelte, hogy tisztelettel, megbecsüléssel tartozunk a most ünneplőknek, a sok évtizedes hűséges szolgálatukért. 

alt

„Élethivatásul választották, az emberekkel való foglalkozást, éppen ezért munkájuknak az adta a különlegességét, hogy nem valami halott anyag megformálása, hanem emberi lelkek alakítása volt a feladat, ezért jár mély elismerés, de minden emberi elismerésen túl a teljes tisztelet az igaz Istentől jön.” A Tiszántúli Egyházkerület főjegyzője mind a lelkészi, mind a pedagógusi életpályát a hosszútávfutáshoz hasonlította, amelyhez erő, önfegyelem és kitartás kell, miközben jönnek a különböző feladásra buzdító kísértések. A jubileumi diplomások, azonban felismerték azt, hogy, aki Krisztushívő, az nem magányos, mert Jézus tud és akar is segíteni, Ő a biztos pont az emberek számára.

alt

A jubileumi diplomaosztó ünnepségen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora elmondta, hogy 1955-ig a lelkész- és tanítóképzés egy közösségben zajlott, majd 1992-ben került újra az egyház fenntartásába a Tanítóképző Főiskola és ezzel a pedagógusképzés, amely 2014 szeptember elseje óta ismét egy épületben zajlik a lelkészképzéssel együtt. Fekete Károly kiemelte, hogy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem célja most is az, hogy olyan lelkipásztorokat és tanítókat adjon a világnak, akik ifjak és felnőttek javára hittel és szakértelemmel végzik munkájukat.

alt

A jubileumi diplomások névsorát itt tekinthetik meg.

Fotók: Barcza János