Rendszerüzenet
2014. szeptember 05.

Ünnepi vasárnap

Végéhez közeledik a Nagytemplom csaknem egy milliárd forintos felújítása és turisztikai fejlesztése. Debrecen és a reformátusság jelképe az Új Széchenyi Terv ÉAOP keretén belül pályázati pénzből újult meg. A sajtótájékoztatóval egybekötött hálaadó istentisztelet a templom felújításáért, szeptember 7-én 10 órakor kezdődik. Az ünnepi alkalmon részt vesz Balog Zoltán az emberi erősforrások minisztere is.

alt

Vasárnap délután is ünnepi alkalomnak ad otthont a Nagytemplom.

100 éve, 1914. október 1-én tartotta első tanévnyitóját a Református Nagytemplomban a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem. Az évforduló alkalmából, a közös múlt iránti tiszteletből együtt rendezi meg tanévnyitó ünnepségét a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A Jubileumi tanévnyitón részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök úr is.

Az ünnepséget a Duna TV élőben közvetíti, de a televíziónézők mellett az érdeklődők a Nagytemplom előtt felállított kivetítőn és a Debreceni Egyetem, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapján, valamint a Lícium.hu-n is figyelemmel kísérhetik az eseményt.

A délelőtti alkalmat is közvetíti a Lícium.hu médiaportál, valamint figyelemmel kísérhetik, itt a ttre.hu-n is.