Rendszerüzenet
2014. szeptember 01.

„Ez a gyermekek második otthona”

Gyermekkoromban megfogadtam, hogy egyszer lesz egy saját óvodám. Nos, ha ez a mostani nem is saját, de sajátomként szeretem – hangzott el Végh Miklós református lelkész köszöntőbeszédében csütörtökön Nagyhalászon, a Nagyhalászi Református Óvoda 2. számú Tagóvodájának átadóünnepségén.

– Az óvoda a nevelési és oktatási rendszer része. A gyermek az óvodában tapasztalja meg a családon kívüli élményeket, új embereket ismer meg, kortársai mellett tanul meg alkalmazkodni a társadalomhoz – fogalmazott dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki megáldotta az intézményt, majd közös imába kezdett a jelenlévő szép számú ünneplő tömeggel. – Összesen 217 apróság és 36 dolgozó éli meg ez évtől az óvoda mindennapjait. Nem egyszerű ekkora számú gyermeksereggel dolgozni, de az itt tevékenykedők áldásos és magas szintű munkája megkönnyíti, hogy a most 33 esztendős épületben zavartalanul nevelkedjenek a gyermekek – emelte ki Végh Miklós református lelkész beszédében, majd hozzátette: az intézmény idén öt csoportot indít, ez a szám pedig még soha nem volt ilyen magas.

– A növekvő létszám mellett az új bútorok és az udvari játékok mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a gyermekek a lehető legjobban érezzék magukat második otthonukban.

Forrás: www.szon.hu