Rendszerüzenet
2014. augusztus 25.

Szülinapi Egyháztáji

Egyéves fennállását ünnepelte augusztus 23-án a debreceni egyháztáji vásár. A Széchenyi kerti Református templom udvarában zöldséget, gyümölcsöt, lekvárt, mézet és még sok egyéb kézműves terméket vehettek most is az érdeklődők. A vásár a cívisvárosban  indult, de mára már szinte országossá nőtte ki magát, így szerveznek piacot többek között Mátészalkán, Miskolcon, Mezőcsáton és Budapesten is. 

A vásár működésének legfőbb célja, hogy a városi fogyasztók közelebb kerülhessenek az egyházi kötődésű kistermelőkhöz, és így minőségi, hazai termékeket vásárolhassanak. Dr. Kocsis Atilla, a Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának koordinátora  elmondta, hogy a nyár vége és az ősz a csúcspont a vásárok életében, de például krumplit, hagymát, almát előrendeléssel is meg lehet vásárolni év közben is. A piacokon kistermelői, őstermelői igazolvánnyal és lelkészi ajánlással rendelkező termelők árulhatnak, részint azért, hogy ne csak üzleti, hanem személyes kapcsolatok is kialakulhassanak az eladók és a vevők között.

A piac iránt több gyülekezet is érdeklődik, így még az ősszel újabb két helyszínen is elindulhat az Egyháztáji, valamint az egyik gyülekezet Egyháztáji Bolt nyitásán is gondolkodik. A vásárba továbbra is várják az őstermelők jelentkezését!

További részletek: www.egyhaztaji.hu