Rendszerüzenet
2014. augusztus 25.

Jézus arcai-Hittantábor Tiszaszentimrén

Évről-évre meghirdeti Napközis Hittantáborát a Tiszaszentimrei Református Egyházközség. A táborba a falu minden gyermekét szeretettel várják, de leginkább a református hitoktatásban részt vevő gyerekek közül kerülnek ki a résztvevők, közülük is többségében az alsó tagozatosok.

Idén augusztus 11-15-ig tartották a tábort, délelőtt 8 és 12 óra között. Minden nap, gyülekező énekléssel és reggeli tornával kezdődött a Gyülekezet fenntartásában működő Idősek Napközi Klubja épületének udvarán, majd az épület "nappali" helyiségében énektanulással, bibliai történet meghallgatásával és annak közös feldolgozásával folytatódott, valamint kreatív foglalkozások, tízórai, végül pedig ebéd várta a gyermekeket. Az ellátás a gyülekezeti tagok felajánlásaiból történt - egyik nap palacsintát sütöttek az idős klubtagok, másik nap egy szatyor paradicsom érkezett, ami mellé májkrémes kenyeret kentek a gyerekeknek, érkezett felvágott és lekvár, szörp és nassolnivalók, de volt bográcsban slambucfőzés is.

alt

A hét témája Jézus volt - Jézus arcai. Jézus, mint gyermek, Jézus, mint csodatevő, Jézus, mint gyógyító, Jézus, mint Megváltó.

A hét során még egy különleges programra is sor került - egy elveszett emberek keresésére kiképzett rottweiler kutyus látogatott el a táborba gazdájával együtt, és bemutatót tartottak, hogy mi mindenre lehet betanítani egy kutyát.

alt

„A gyerekek lelkileg feltöltődtek, nagyon jól érezték magukat a táborban, hiszen fiatal vallástanár és teológiahallgatók foglalkoztak velük, akik nagyon lelkiismeretesen felkészültek erre a hétre.  Nagyon jó volt, hogy jutott elég minőségi idő minden gyermekre. Így a szülők ismét örömmel köszönték meg, hogy megrendeztük a hetet”.- mondta Fodor-Csipes Anikó lelkipásztor a tábor végén.

Fotók: Tiszaszentimrei Református Egyházközség