Rendszerüzenet
2014. augusztus 21.

Beiktatták Demeter Ottót Zsadányban

„Nekünk olyan Urunk van, nekünk olyan Krisztusunk van, aki mindenben hozzánk lett hasonlóvá. Nem az angyalokkal akart konkurálni, és nem abban lelte kedvét, mikor itt járt a földön, hogy azt mutassa meg, hogy Ő miben különb, miben nagyobb, mint a többiek. Ezt meghagyja nekünk”. - mondta igehirdetésében a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, majd kiemelte: Nekünk, embereknek azonban van egy olyan vonásunk, hogy szeretünk nagyobbak vagy többek lenni azoknál, akik körülöttünk vannak.

alt

Lelkészbeiktatáskor pedig mindig arról próbálunk gondolkodni, hogy mi is a leglényegesebb vonása egy református lelkipásztor szolgálatának.  Hitünk és tanításunk szerint is az, hogy oda tudjon állni Isten színe elé, és oda tudja vinni a gyülekezetet, a kicsiket, a nagyokat, a betegeket, a megfáradtakat, a rendetlenül élőket, és mondja: „Itt vagyunk Uram, itt vagyunk mindenkivel, akiket rám bíztál”!- hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv.

alt

Demeter Ottó beiktatását Katona Gyula, a Békési Református Egyházmegye esperese végezte, aki a beiktatás előtt elmondta: külön öröm számára, hogy lelkészt iktathat be ebben a gyülekezetben, ugyanis húsz évvel ezelőtt még azon kellett gondolkodni, hogy a zsadányi templomot lehet, hogy be kell zárni.

alt

Demeter Ottó tizenegy éve szolgál a zsadányi gyülekezetben. Az ünnepi alkalmon igehirdetésében elmondta, hogy tizenegy év alatt megismerte a gyülekezet, mint lelkészt, és mint embert, és ő is megismerte gyülekezetét, amelyet még mindig szeret, ahogy a falut és annak közösségét is.

alt

Kapcsolódó galéria

Kiemelte, mindig is falusi gyülekezetbe vágyott szolgálni, bár nem az Alföldön, messze a családjától, még is végül egy falusi, alföldi gyülekezetbe került Zsadányba, ahol nem fenntartással, hanem bizalommal, szeretettel fogadták a gyülekezeti tagok, a presbiterek és a falu vezetése is, így együtt tudják építeni az egyházközség jövőjét, ez pedig Isten kegyelmi ajándéka- hangsúlyozta Demeter Ottó. 

Fotók: Barcza János