Rendszerüzenet
2014. július 24.

Méregtelenítő kúra, azaz: gyülekezeti tábor

 „Az egészség ízét a betegség adja.” – tartja a régi közmondás. S mit teszünk az egészségünk megőrzéséért? A modern társadalmunkban a táplálkozási kultúránkkal iparkodunk mind több mérget bevinni a szervezetünkbe, s amikor jeleit véljük felfedezni a legdrágább kincsünk károsodásának, intenzíven kutakodunk a leghatásosabb méregtelenítő eljárások után. Természetesen százával olvashatunk a „legjobb”, a „legeredményesebb” lé – és vízböjtökről, az étrend-kiegészítők páratlan hatásairól, vásároljuk a multi-vitaminokat, a közérzetünk mégis rossz, fáradékonyak, ingerlékenyek vagyunk, betegeskedünk.

A legfontosabbról feledkezünk meg: a lelki egészségünkről. Rohanó világunkban időnként még a templomba járók is hosszúnak tartják a hatvan percnél hosszabb istentiszteleteket. Pedig ezen alkalmak is segítenek a lélek épségének megőrzésében. S van a gyülekezetünkben (A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyhzközségben) egy igen hatásos méregtelenítő kúra: a gyülekezeti tábor.

Idén immár 14. alkalommal vehettünk részt ebben a kivételes üdülésben. Igen, hisz felüdül a lelkünk, testünk. Július 7-én közel 150 ember kelt útra Berekfürdőre, a Megbékélés Házába, a Tiszántúli Református Egyházkerület igen kényelmes, jól felszerelt üdülőjébe. Sokunknak ismerős a hely, hisz nem első alkalommal töltjük itt ezt a hetet. Tiszta, zuhanyzós, általában három ágyas szobákban történt az elhelyezésünk, az ifis házban a fiatalok többen aludtak egy-egy helyiségben, de ugyanolyan komfortszinten. Az üdülőben szeretettel várnak bennünket, iparkodnak a kedvünkben járni, ez ebben az évben is így történt.

A cikk folytatás és forrása: www.nagytemplom.hu