Rendszerüzenet
2014. július 22.

Különös utazás- tábor a Csapókertben

Vasárnap ért véget a Csapókerti Református Egyházközség gyerektábora, amelyet második alkalommal szervezett meg a gyülekezet. A július 20-ig tartó táborban Jónás történetével foglalkozott a résztvevő mintegy 80 gyermek, akik többségében a gyülekezethez tartozó családokból érkeztek. A nagycsoportos óvodásoktól a nyolcadik osztályos általános iskolásokig minden korosztály képviseltette magát a táborban.

Lakatos Zoltán lelkipásztort elmondta, hogy Jónás példája lehet jó és rossz példa is, de ezen történet kapcsán a vizek élővilágáról és az utazásról is tudtak beszélgetni, a Különös Utazás címet viselő tábori hét alatt. A gyermekekkel korosztályokra bontott kiscsoportokban foglalkoztak a gyülekezet felnőttei és ifisei, de a táborozóknak maradt idejük a játékokra is. A csoportfoglalkozásokat a templom kertjében, a gyülekezeti teremben és a Csapókerti Közösségi Házban tartották.

A gyerekekre 30-40 felnőtt vigyázott, egymást váltva. Lakatos Zoltán szerint ez a közös munka is közelebb hozta egymáshoz a tagokat. Kiemelte, a tavalyi tábornak nagy sikere volt, így idén az előző évhez képest körülbelül hússzal több gyermek érkezett a táborba, amelybe jövőre is várják szeretettel a gyülekezethez és a gyülekezethez nem tartozó gyermekeket egyaránt.