Rendszerüzenet
2014. július 18.

Hittanos tábor a Nagysándor-telepi gyülekezetben

Hittanos tábort szervezett a Nagysándor-telepi Református Egyházközség. A tábort július 3-6 között tartották, Debrecenben a Pósa u. 23. sz. alatti templomban, parókián, illetve udvaron.

Iszlai Endre lelkipásztor elmondta, hogy naponta csaknem 30 gyermekkel foglalkoztak, akiknek többségével évek óta kapcsolatban vannak, hiszen a településrészen lévő iskolában és óvodában a hitoktatás keretében rendszeresen találkoznak velük.

alt

A gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel vettek részt a táborban, annál is inkább, hogy az előző esztendőkben hasonló kezdeményezés nem történt. „ Bár csak két hétig tartott volna!”- mondták a táborozó gyermekek, akik délelőttönként játékos gyakorlatokon vehettek részt. Ezt követően bibliai történetekkel ismerkedtek a táborlakók, amelyet a Vasárnapi Iskolai Szövetség vezetett. A részletesen kidolgozott program keretében a gyermekek látványos és újszerű módon találkozhattak régi és új történetek bibliai szereplőivel. Ebéd után kézműves foglalkozásokat tartottak, ahol a helyi református gyülekezet tagjai, valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói segítettek kézműveskedni. A foglalkozások mellett a gyermekek napi háromszor étkezést is kaptak: tízórai, meleg ebéd és uzsonna.

alt

Az utolsó, vasárnapi tábor napon a záró istentiszteletre több szülő, illetve nevelőszülő is elment, akik megköszönték, hogy gyermekeik számára tartalmas foglalkozást és időtöltést szerveztek valamint külön kérték, hogy lehetőség szerint folytatódjon ez a munka.

alt

„Visszatekintve úgy látjuk segítőink és támogatóink révén sikerült olyan gyermektábort szervezni, amely sok örömet szerzett gyermeknek és szülőnek egyaránt. Terveink szerint hasonló tábort máskor is szükséges szervezni, addig is pedig rendszeres találkozást és foglalkozást kínálunk a gyermekeknek a gyülekezetben, pl. a vasárnapi gyermek istentiszteletek során”.- hangsúlyozta Iszlai Endre, helyettes lelkipásztor.