Rendszerüzenet
2014. július 15.

8. Vakációs Bibliahét

Családi istentisztelettel zárult július 13-án, a Hajdúsámsoni Református Egyházközség 8. Vakációs Bibliahete, amelyet július 7 és 11 között rendeztek meg a hajdúsámsoni templom kertjében. A táborban több mint 180 gyermek vett részt és mintegy 40 önkéntes segédkezett a programok lebonyolításában.

A már hagyományossá vált tábor programjaiba több gyermek úgy kapcsolódott be, hogy sem ő sem családja nem tagja a gyülekezetnek, még is minden évben várják ezt a tábort. Egy Svédországban élő család például ehhez a héthez igazította nyaralását, hogy a család legkisebb tagja el tudjon jönni Hajdúsámsonba.

Lovász Krisztián, a helyi gyülekezet lelkipásztora elmondta, hogy a programok szervezésénél a fő cél a bibliai tanítás, idén Sámuel történetét dolgozták fel csoportfoglalkozásokon a gyermekek, de emellett több szabadidős tevékenységet is szerveztek nekik idén is, így például részt vehettek a táborozók rendőrségi bemutatón, valamint kézműveskedhettek is.

A gyülekezet következő tábora az ifiseknek szól majd. Immár 10. alkalommal szervezik meg ezt az alkalmat Óhután, augusztus negyedikétől. Az már most látható, hogy minden eddiginél nagyobb figyelem és érdeklődés övezi, csaknem 40 fiatal jelezte részvételi szándékát, a Vakációs Bibliahét kezdetéig.