Rendszerüzenet
2014. július 14.

Közös tábor

Közösen szervez egy hetes táborokat általános iskolás gyermekeknek a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Déri Múzeum és a Modem. Az első tábort július 7-11. között tartották, a következő pedig augusztus 11-től 16-ig tart majd.  A gyerekek a táborban mindhárom intézménnyel megismerkedhetnek. 

A tárlatok megtekintése mellett, múzeumpedagógiai – és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek, valamint szerepjátékot játszhatnak, óriásképet festhetnek és elkészíthetnek egy rövid rajzfilmet is. Csütörtök délelőtt zoopedagógiai foglalkozásra megy a csoport az állatkertbe, az utolsó napon pedig művészi tereket alkothatnak a résztvevők mindhárom múzeum kertjében.

Siteriné Nacsa Mária, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának, múzeumpedagógusa elmondta, reméli hagyománnyá válik a közös tábor, amelyet idén először szervezett együtt a három múzeum.

A DRK Múzeumának következő fontosabb eseménye a táborok után, az őszi első múzeumpedagógiai foglalkozás lesz, amelyen ismertetik az egész év programjait.