Rendszerüzenet
2014. július 11.

Istenre hagyatkozva élni

“Szükséges dolog az, hogy az ember az Istenre hagyatkozva élje az életét és naponta találkozzon vele!” mondta Tisza Tibor lelkipásztor Úr Panyolán, mikor gyülekezete július 6-án a Diakónusok vasárnapján, vendégül látta a Szivárvány-ház Fogyatékosok Reformátusok Otthonának 7 lakóját és két kísérőjét.

alt

Kiss Ella intézményi lelkésszel és a kirándulást szervező Szűcs M Sándor fejlesztő pedagógussal a kilenc fős csoport 3 napot töltött Szatmárban. Ennek az utazásnak volt a záró alkalma az a közös istentisztelet, melyen a gyülekezet megismerhette azon Otthon lakóit, melyeket hosszú évek óta adományaikkal támogatnak.

A pénteken kezdődött több napos túra első állomása Mátészalka volt ahol a belvárost, és a vasútállomást tekintették meg, illetve itt is ebédeltek a Kristály Panzió és Étteremben. Ahol nem csak jól laktak a kirándulók hanem kedves és segítőkész kiszolgálásban is részesültek!

Garbolc felé, azaz a Hármashatár felé tartva először Nagyecseden időztek keveset azért, hogy a másik, az Otthont régóta támogató gyülekezet templomát megtekinthessék. Később pedig Gacsályban álltak meg azért, hogy a Szilágyi Zoltán családi gazdálkodó által felajánlott több mint 10 kg áfonyát átvegyék. A csoport nagy része ezt a gyümölcsöt még sohasem kóstolta, mégis volt aki naponta több mint fél kilogrammot evett belőle. Ám az egészet így sem sikerült elfogyasztani, jutott abból a Szivárvány-ház minden osztályára kóstolónak.

 alt 

Délután lehetőség nyílt arra is, hogy Csenger városának református templomát és a várost megtekintsék, illetve fagyizzanak. A szállást a Keresztiné Szemán Szilvia lelkésznő által vezetett gyülekezet biztosította Győrteleken. Itt tudták a fáradalmakat kipihenni az utazók, vagy éppen focizni a hatalmas parókia udvaron a lelkipásztor fiaival és férjével. Szintén ezen a helyen reggeliztek és vacsoráztak, illetve itt tartották a reggeli és az esti áhítatokat is.

Szombaton a Túristvándi vízimalomnál állt meg először a csoport. Körbejárták a tavat és érdeklődve hallgatták azokat a tudnivalókat melyek sétájuk közben hangoztak el.  Majd Milotára onnan pedig Tiszacsécsére mentek tovább. Utóbbi helységben Móricz Zsigmond Emlékházát, udvarát nézték meg, és készítettek fotókat.

Szűcs M Sándor

Forrás és részletek: szivarvanyhaz.zsoltar.hu