Rendszerüzenet
2014. július 07.

Kicsik és nagyok is találkoznak

Csaknem ötven középiskola küldött delegációt a július 6-án kezdődött Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozójára, amelynek most Mezőtúr ad otthont. A találkozóra, amely július 9-ig tart, határon túlról Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből is érkeztek tanárok, diákok, valamint tanügyi tanácsosok is.

alt

A kép a Kápát-medencei Református Középiskolák tavalyi, Debrecenben tartott találkozóján készült

A tizenhetedik alkalommal megrendezett összejövetel célja, hogy a lelkiség, a közösség megélése mellett megismerkedjenek egymással a tanárok és a középiskolások is, így mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek tartalmas programokat szerveznek minden évben. A találkozón most is zárónyilatkozatot fogalmaznak meg a résztvevők az adott oktatáspolitikai vagy határon túli intézményeket érintő fontos kérdésekről. A nyilatkozatot a záró istentiszteleten fogadják majd el, amelyet 10 órától tartanak, július 9-én a mezőtúri belvárosi Nagytemplomban.

alt

A kép a hajdúsámsoni gyülekezet családi napján készült

Immár nyolcadik alkalommal szervezi meg gyermekeknek szóló egy hetes táborát a Hajdúsámsoni Református Egyházközség. A tábor július 7-én kezdődött el, mintegy 145 gyermek és 40 önkéntes részvételével, és július 11-ig tart majd. A Vakációs Bibliahetet idén is a hajdúsámsoni templom kertjében rendezik meg. A már hagyományossá vált tábor programjaiba több gyermek úgy kapcsolódik be, hogy sem ő sem családja nem tagja a gyülekezetnek, még is minden évben várják ezt a tábort, amelynek keretében idén Sámuel történetét dolgozzák fel.