Rendszerüzenet
2014. július 02.

Gólyatábor a Refiben

120 gyermek részvételével ért véget vasárnap a leendő középiskolás elsősöknek szerezett tábor a Debreceni Református Kollégiumban. A Kollégium Gimnáziumában a 2014/2015-ös tanévben 95 első osztályos kezdi meg tanulmányait. A táborban mellettük az iskola 11.-es hallgatói vettek részt, akik az internátusokban a következő tanévtől szobafőnökök lesznek.

alt

A június 27-én kezdődött táborba többségében a Tiszántúli Református Egyházkerületből érkeztek a gyermekek, akik a négy nap alatt megismerkedhettek egymással, a várossal és a Kollégiummal is, így megnézték a Kollégium Múzeumának kiállításait, az Oratóriumot és a Nagykönyvtárt.

alt

Idén először ellátogattak a Déri Múzeumba is, ahol a Munkácsy-trilógiát nézhették meg, valamint egyik este a belvárosban tettek sétát, illetve megtekintették a Debreceni Egyetemet és a Stadiont. Ehhez a sétához később kapcsolódott egy városismereti csoportos vetélkedő, amikor is megmutathatták a fiatalok, hogy mit tanultak meg Debrecenről, a város nevezetességeiről, illetve mennyire találékonyak.

alt

A tábor minden napja áhítattal kezdődött és ért véget. Egyik este zenés áhítatot is tartottak, a záró alkalmon pedig a szülők is részt vettek.

alt

A programok között szerepelt még táncház, sportverseny, illetve a már hagyományosnak számító kirándulás a Vekeri- tónál és egy Ki mit tud? vetélkedő, amelyen 20 leendő elsős fiatal mutatta meg, hogy miben a legjobb. Volt, aki szavalt és volt, aki hangszeren játszott, például citerán, fuvolán vagy zongorán.

alt

A tábor célja amellett, hogy a fiatalok megismerjék Debrecent, a Kollégiumot és egymást, az is, hogy a leendő osztályfőnökök is találkozzanak diákjaikkal a tanévkezdés előtt, hogy szeptemberben már ismerősként és ne idegenként üdvözölhessék egymást.