Rendszerüzenet
2014. június 23.

Háromezer ötszáz érdeklődő a Múzeumban

Rekordot döntött a jegyvásárlók száma a Debreceni Református Kollégium Múzeumában a Múzeumok Éjszakáján! A múzeum programjaira háromezer ötszázan látogattak el. 

alt

A legtöbb embert a Besh O’Drom koncert és a Fabula et Figura Műhely Jónás című bábelőadása érdekelte, valamint egész este teltházzal működtek a gyermekeknek szóló kézműves foglalkozások.

alt

Sok látogatót vonzottak a tárlatok is, így például az Egyházi karikatúrák és gúnyrajzok a 17. századtól napjainkig című kiállítás, de idén is rengeteg embert vett részt az idén 275 éves Kollégiumi Kántus zenés tárlatvezetésén is.  Ptolemaiosztól napjainkig – címmel válogatást láthattak az érdeklődők a Nagykönyvtár különleges térképgyűjteményéből, de kedvelt program volt a Miniatűr csodavilág- A Nagykönyvtár és a Múzeum apró méretű ritkaságai nagyító alatt című kiállítás is.

alt

A Debreceni Református Kollégium Múzeumába látogatók Tamus István és művésztársai vezetésével linómetszéseket készíthettek, valamint nyomtathattak muzeális nyomdagépen is.  Emellett be lehetett barangolni a Kollégiumot, de volt gerundiumos erőpróba és fényképezkedés korhű kollégiumi tógában.

  alt  

A mozgás sem maradhatott el ezen az estén, kalotaszegi néptánc bemutatót és táncházat tartott a Debreceni Népi Együttes két művészeti vezetője Hercz Beáta és Hercz Vilmos. A Csokonai Színház művészeinek előadásában pedig a Légy jó mindhalálig című musicaléből hallgathattak meg részleteket az érdeklődők. Az éjszakai orgonazene sem maradhatott el. Sárosi Dániel orgonajátékát éjféltől lehetett meghallgatni. 

Fotók: Barcza János