Rendszerüzenet
2014. június 19.

Két sikeres beruházás Csengersimán

Az egykori Református Általános Iskola épületének egyik részében alakította ki az Élet Vize Református Ifjúsági Házat a Csengersimai Református Egyházközség.

A Ház létrehozásának gondolata 2011-ben fogalmazódott meg a szatmári reformátusokban- mondta az Európa Rádiónak Bélbász-Szücs Andrea csengersimai református lelkipásztor. A munkálatokra így a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködéi Program 2007-2013 egyik pályázatán nyert támogatást a gyülekezet, még 2011-ben. A beruházás 185.756 euróból valósult meg. A Házban kialakítottak  egy környezeti bemutató- és közösségi termet, valamint egy 32 fős szálláshelyet, ahová a túristákat is szeretettel várják, ugyanis Bélbász- Szücs Andrea elmondta, hogy minden nap érkeznek túristák a településre és szinte minden látogató betér a templomba is. Bíznak benne, hogy a beruházásnak köszönhetően több napra is a településen tudják marasztalni a Csengersimába érkező vendégeket.

Az Élet Vize Református Ifjúsági Ház mellett az egykori iskola, majd később Idős Otthon épületének másik részében 2012-ben, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól nyert csaknem 13 és fél millió forintból gyülekezeti termet hoztak létre, amit azóta már használatba is vettek a gyülekezeti tagok.

A beruházásoknak köszönhetően így teljesen megújult a régi iskola épülete.  A két sikeres projektért június 15-én, vasárnap tartottak hálaadó istentiszteletet Csengersimán.