Rendszerüzenet
2014. június 17.

Múzeumok Éjszakája 2014-ben is

Idén is színes programokkal várja az érdeklődőket Debrecenben a Múzeumok Éjszakáján a MODEM, a Déri Múzeum és a Debreceni Református Kollégium Múzeuma is. Az intézményeket június 21-én kedvezményes árú, közös karszalaggal lehet majd látogatni.

Ezen a napon a debreceni múzeumok programjaira látogatóknak a MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, a menetjegyeket a múzeumokban lehet lepecsételtetni.

Június 21-én este a Debreceni Református Kollégium Múzeuma a különleges tárlatvezetések mellett, zenei programokkal is várja az érdeklődőket, többek között fellép a Besh O’Drom, éjfélkor pedig Sárosi Dániel orgonajátékát hallgathatják meg az érdeklődők, de fellép a Ritmico Együttes is, valamint a Garabonciás Együttes ad interaktív koncertet gyermekeknek. Az új kiállítások sora mellett (mint például az egyházi karikatúrák kiállítás) a tavalyihoz hasonlóan idén is számos kézműves foglalkozással várják a gyerekeket, valamint az idén 275 éves Kollégiumi Kántus is tart majd zenés tárlatvezetéseket.

A MODEM a hagyományos és rendhagyó tárlatvezetések mellett, koncertekkel is várja az érdeklődőket, így például fellép Magyarország első és azóta is legismertebb reggae zenekara a Ladánybene 27. A tárlatvezetések tekintetében pedig az Alföld című kiállításon Csenki Attila, a Dumaszínház humoristája vezeti végig az érdeklődőket. Emellett filmvetítések, jazz-mesejáték és kreatív családi programok is színesítik a MODEM programkínálatát.

A Déri Múzeum is különlegességekkel várja az érdeklődőket, például csak a Múzeumok Éjszakáján tekintheti meg a közönség azt a különleges bizánci sisakot, amely a közelmúltban került elő Debrecenben. Emellett többek között Heller Zsolt, folkesztéta tart tárlatvezetést az ETHNO-TREZOR népművészeti kiállításon, valamint fellép a Bakator zenekar, illetve lesz Tűzzsonglőr-bemutató is.

A három intézmény mellett a DKV Zrt. is csatlakozott a hétvégi rendezvényhez. A Közlekedési Vállalat múltidéző utazásra várja az érdeklődőket, akik karszalagjuk bemutatásával, egy Lóvontatású Omnibusszal utazhatnak a Múzeumok Éjszakáján 19 és 22 óra között. A múlt idéző járat a Déri térről indul és a Bethlen- Hatvan és Perényi utcák érintésével tér vissza a térre.

A Debreceni Református Kollégium Múzeumának programjai: DRKM_Muzeumok_Ejszakaja.pdf

A MODEM programjai: www.modemart.hu

A Déri Múzeum programjai: www.derimuzeum.hu

Mindenkit szeretettel várunk!