Rendszerüzenet
2014. június 16.

Kápolnaszentelés a nagyfai börtönben

„Akinek hite van, eggyel több kapaszkodója van” – fogalmazott Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a nagyfai börtönben, ahol Bölcskei Gusztáv református püspök és Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel a kápolnát.

alt

Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke emlékeztetett, hogy Nagyfán 2001-ben szenteltek föl egy haranglábat, és az intézetben már akkor is folyt a börtönlelkészi szolgálat. Méltatta azt az összefogást is, mely révén megújult az eddig is kápolnaként használt helyiség. „Azt gondoljuk, mindenütt szükség van arra, hogy az Isten lelke jelenlétében el tudjanak emberek csendesedni, meg tudják hallani azt az üzenetet, amivel az életüket, a terheiket könnyebben tudják hordozni” – hangsúlyozta a református püspök Nagyfán.

„Vallástól függetlenül ma már mindenki elismeri az emberi méltóságot és az ember szabadságának az értékét. Itt a hívő ember mindkettőt Istennek köszöni meg. A hitélet egy börtönben azt szolgálja többek között, hogy az ember rádöbbenjen arra, hogy van méltósága a körülményektől, tetteitől függetlenül is, és van igazi lelki szabadsága, amit leginkább a teremtőtől kapott” – fogalmazott Kiss-Rigó László. A szeged-csanádi megyés püspök fontos feladatnak nevezte, hogy mindezt tudatosítsák a fogvatartottakban, akiknek így a hit révén lehetőségük nyílik a kiengesztelődésre a teremtővel, embertársaival és a társadalommal egyaránt.

Forrás és bővebb információ: szegedma.hu

Fotók: Barcza János