Rendszerüzenet
2014. június 10.

Pünkösd, a csodálatos igazság ünnepe

Pünkösd igazi üzenete, Isten csodálatos igazsága, hogy mindig velünk van Krisztus! – mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban tartott igehirdetésében.

Bölcskei Gusztáv prédikációja elején Esterházy Péter írót idézte, aki egy helyen azt írta: "kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot". A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke kiemelte: „Az író kimondja: mi itt, a földön bukdácsoló, nyomorult emberek még hazudni sem tudunk az igazság ismerete nélkül." Hozzátette, hogy azonban pünkösdkor kiderül, mi az igazság, Isten csodálatos igazsága, amikor a tanítványok megtapasztalják, hogy "itt van Krisztus közöttünk". „Jézus velünk van, és együtt lehetünk Vele. Ez a pünkösd titka, csodája, ez az egyház születése" - mutatott rá Bölcskei Gusztáv.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte azt is, hogy az ember rengeteg pénzt fordít arra, hogy a szél energiáját magára fordítsa, s közben észre sem veszi, hogy micsoda energiát hordoz Isten lelkének szele! Az, aki nem érzi Isten lelkének energiáját, az nem láthatja a jövőt, pedig az Úr lelke meg akar minket mozdítani!  Isten kész arra, hogy átfújja, áttisztítsa az életünket, ezért merjük megfeszíteni lelkünk vitorláit, hogy Isten közelebb vigyen bennünket egymáshoz, és akkor mindennap átélhetjük pünkösd csodáját- hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv.

A pünkösdi ünnepi istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be a debreceni Református Nagytemplomban.