Rendszerüzenet
2014. június 07.

Berkesi Sándor köszöntése

Több mint háromszáz egykori és jelenlegi kántustag gyűlt össze a Debreceni Református Kollégiumban, majd a debreceni Nagytemplomban, hogy együtt köszöntsék 70. születésnapja alkalmából Berkesi Sándor, Liszt-díjas karnagyot, aki csaknem fél évszázada áll az idén 275 éves Kollégiumi Kántus élén. A Kollégiumi Kántus vezetője június 6-án ünnepelte 70. születésnapját.

alt

A kántustagok mellett, Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Orbán Viktor miniszterelnök, Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere, valamint a határon túli kórusok nevében György András, somorjai lelkipásztor, a Debreceni Református Kollégium nevében pedig Fekete Károly, a Kollégium Igazgatótanácsának elnöke köszöntötte Berkesi Sándort június 6-án a Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten.

alt

Berkesi Sándor 1944. június 6-án született. 1967-ben került a Kollégiumi Kántus élére, amelyet Maróthi György professzor alapított 275 évvel ezelőtt. Berkesi Sándor nevéhez nem csak a Kántus fűződik, több határon inneni és túli énekkar köszönheti megmaradást vagy létrejöttét a Liszt-díjas karnagynak. 

 alt 

További részletekkel és galériával a Pünkösdi ünnepek után jelentkezünk.

Fotók: Barcza János