Rendszerüzenet
2014. június 03.

Megérkezett a szekér

Megérkezett a Szilády Áron Református Gimnázium szekere Kiskunhalasra. A szekér múlt hét elején indult el Debrecenből így emlékezve a patinás intézmény alapításának 350. évfordulójára. – olvasható az iskola facebook oldalán.

alt

A sziládys diákok és kísérőik a 280 kilométeres utat Debrecenből alsórendű utakon haladva tették meg Kiskunhalasig. A lovas kocsin 6 diák és két felnőtt utazott. Két napos váltásban összesen 32 tanuló vett részt a jubileumi szekértúrán. A szekeret az indulást megelőzően május 24-én a Református Egység Fesztiválon láthatták a fesztiválra érkezők.

alt

Május 26-án reggel a Debreceni Református Kollégium udvarról azonban tovább indult a kocsi Földesre, ahonnan Füzesgyarmat, Gyomaendrőd, Szarvas, Szentes, Ópusztaszer és Kiskunmajsa érintésével jutott el Kiskunhalasra, de a kis küldöttség a településre érkezés előtt még Harkakötönyben is vendégeskedett. A szekér végül június 2-án, hétfőn délután érkezett meg Kiskunhalasra, ahol az iskola diákjai már a Jósika utcán fogadták a vándorokat.