Rendszerüzenet
2014. június 02.

Új frekvencia és evangelizáció

A rádió a zempléni térségben kettős központtal működik, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon is van stúdiója. A folyamatosan hallgatható műsorban reggel hét és kilenc óra között, valamint délután három és öt óra között saját szerkesztésű, helyi műsor szerepel - mondta Sike Gábor. Az Európa Rádió közszolgálati műsorokat sugároz, tehát a prózai elemek vannak túlsúlyban - tette hozzá.

A rádió 2001-ben indult el miskolci közszolgálati rádióként, tehát nem kimondottan egyházi média. Célközönsége kettős: egyrészt azok a reformátusok, akiknek hitéleti és közéleti műsoraik egyaránt szólnak, másrészt az a világi hallgatóság, amely értékes dolgokat szeretne hallani - ismertette a főszerkesztő.

Sike Gábor elmondta azt is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyére. Igyekeznek ugyanakkor a Kárpát-medencét egységes egészként kezelni, miután a Magyar Református Egyház 2009-ben, Debrecenben kimondta a reformátusság egységét.

Az Európa Rádiónak a miskolci mellett ma már fejállomása van Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Mezőkövesden, Kisújszálláson és most már Sátoraljaújhelyen is.

Így a rádió, pünkösdi evangelizációs hetét már hét frekvencián sugározza. A június 4 és 8 közötti evangelizációs sorozatban határon túli magyar református lelkipásztorok szolgálatát hallgathatják majd.

Szerdától szombatig esténként 18 órától felvételről közvetíti a rádió Bódis Miklós erdélyi valamint idősebb Pocsai Sándor kárpátaljai lelkészek Nyíregyházán elhangzott igehirdetését.

Vasárnap délelőtt 11 órától pünkösd vasárnapi ünnepi istentiszteletet közvetítenek az arnóti gyülekezetből. Igét hirdet Horváth Levente kolozsvári missziói lelkész, a Református Mentő Misszió és a Bonus Pastor Alapítvány szenvedélybeteg- és alkoholfüggők missziójának vezetője.

Forrás: MTI/euradio.hu