Rendszerüzenet
2014. május 28.

Beiktatták Czető Norbertet Tiszacsegén

Beiktatták Czető Norbert lelkipásztort május 18-án, Tiszacsegén. Az ünnepi istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, aki prédikációjában kiemelte, hogy a gyülekezetnek és a lelkipásztornak is szüksége van a nagy szavakra, bár egyik nagy szó sem ér semmit, ha nem tudjuk mögötte az élő, feltámadott Krisztust!

Bölcskei Gusztáv hangsúlyozta:„ A lelkipásztori szolgálatnak az egyik nagyon fontos hitelesítő vonása az, hogy vajon úgy hangzanak-e a nagy szavak, a szent nagy szavak a lelkész ajkáról, hogy mögötte ott van hitelesítő pecsétként az ő élő Ura, akinek a követésében áll?  Ha ott van, akkor méltósággal helyén mondott szavak lesznek és maradnak a nagy szavak a kegyelemről, az üdvösségről, Isten igazságáról, a hitről, a reménységről”. Éppen ezért azt kívánta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Czető Norbert lelkipásztornak, hogy legyenek és maradjanak az ő ajkán mindig hűségesek ezek a nagy szavak.

Czető Norbert 2013 augusztusában érkezett Hajdúszoboszlóról Tiszacsegére. Mint mondta teljesen más gyülekezeti modell fogadta, mint, amit addig tapasztalt, de itt is nyitottsággal és szeretettel fogadták az emberek. Kiemelte, hogy az önálló lelkipásztori feladat mellett, misszió szolgálatot is ellát Polgár és Újtikos gyülekezeteiben.

A tiszacsegei gyülekezettel kapcsolatban Czető Norbert elmondta, hogy Istennek hála a gyülekezet nem tartozik a klasszikus értelemben vett elöregedő gyülekezetekhez, ugyanis nagyon sok fiatal csatlakozott az elmúlt időben, és mivel sok gyermekeknek, családoknak szóló programot is szerveznek, ezért egyre több a kisgyermekes család is a közösségben, így ma már csaknem százan járnak az istentiszteletekre. Czető Norbert bízik benne, hogy Isten segítségével tovább tudja építeni mindhárom gyülekezetét és addig marad is a településen, amíg a gyülekezetek szívesen látják, és amíg az Úr nem jelez neki, hogy mennie kell.