Rendszerüzenet
2014. április 30.

Beiktatták Egressy Lászlónét Penyigén

„Legyen eredménye a gyerekek között végzett szolgálatnak! Nőjön fel egy gyülekezet! Ne csak kikísérjem a testvéreket a temetőbe, hanem jöjjenek be új tagok is!”- fogalmazta meg terveit az Európa Rádiónak beiktatása után Egressy Lászlóné, aki már három éve szolgál Penyigén. 

A település református gyülekezete 35 tagot számlál, ezen a létszámon szeretne változtatni az április 27-én beiktatott Egressy Lászlóné, aki kiemelte, hogy nem feltétlenül a létszám növelése ez elsődleges cél: „Azt szeretném, hogy azok, akiknek fontos Isten igéje, azok lelki szükségletüknek érezzék, hogy mikor megszólal a harang, akkor ott legyenek a templomban.” A távlati tervek között szerepel a gyülekezeti ház felújítása is, de elsősorban a lelki templom építése a frissen beiktatott penyigei lelkipásztor asszony célja másik két szolgálati helyén, Nagyborzován és Mándon is.

A beiktatáson Derencsényi István a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője prédikált, aki az Európa Rádiónak elmondta, hogy bár eleinte idegenkedve fogadták a hívek a női lelkipásztorokat, ma már múltja van annak, hogy lelkésznők szolgálnak egy-egy gyülekezetben, ráadásul a gyülekezeti tagok mindenhol hamar megszerették lelkipásztor asszonyukat, így volt ez Penyigén is. Derencsényi István úgy véli, hogy a gyülekezet sosem hagyhatja magára lelkipásztorát legyen az akár nő, akár férfi, hiszen főleg ma, már elképzelhetetlen, hogy a lelkész egyedül végezzen el minden feladatot egy egyházközségben.