Rendszerüzenet
2014. április 29.

Kárpátaljaiak nyerték a csengeri lelkész-focibajnokságot

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei lelkész focibajnokságot Csengerben. A megmérettetésen részt vett többek között Kárpátalja, Zilah, Szatmár (Partium, 1), Nyírség, Debrecen, Szatmár csapata is.

Az árilis 25-én megrendezett versenyt a Kárpátaljai Református Egyházkerület mindhárom egyházmegyéjéből érkező lelkészekből álló csapat nyerte.

Bartha Gyula a Szatmári Református Egyházmegye esperese a bajnokság után az Európa Rádiónak elmondta, hogy mikor Debrecenben találkozott a világ reformátussága 2009-ben, akkor valami elindult. Testvér gyülekezeti kapcsolatok szövődtek, nem csak az egymáshoz közelebb élő gyülekezetek között, hanem több száz kilométerrel Magyarország határain túl élő gyülekezet és az anyaországiak között is. A fiatalok azóta rendszeresen meglátogatják egymást, a nőszövetségek közös programokat szerveznek. Ezek mellett azonban felmerült az igény arra vonatkozóan, hogy a lelkészek is találkozhassanak egymással a hivatalos eseményeken kívül és kötetlenül tudjanak beszélgetni. A Kárpát-medencei lelkész focibajnokság így a testmozgás mellett a lélek épülését is segíti a Kárpá-medence különböző vidékein szolgáló lelkészek közötti kapcsolatokat erősíti.

A Kárpát-medencei lelkész focibajnokság végleges sorrendje:

1. Kárpátaljai Egyházkerület csapata

2. Zilahi Egyházmegye

3. Nyírségi Egyházmegye

4. Partiumi - Szatmár Egyházmegye

5. Szatmári Egyházmegye

6. Bihari Egyházmegye

7. Küküllői Egyházmegye

8. lett a Debreceni Egyházmegye