Rendszerüzenet
2014. április 29.

Konfirmandus Nap a Debreceni Kollégiumban

Immár hagyomány, hogy a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma minden tavasszal meghívja a Tiszántúli Református Egyházkerület gyülekezeteinek konfirmandus csoportjait a Kollégium és Debrecen nevezetességeinek megtekintésére, egymással és az iskolával való ismerkedésre. Természetesen örömmel fogadjuk a református általános iskolák osztályait, csoportjait is! Az elmúlt években igen sok pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől. Örömmel tapasztaltuk azt, hogy a most lezajlott felvételi vizsgákon sok olyan tanuló jelent meg azok közül, akik az előző évi találkozókon részt vettek.

Iskolánk éves rendje, valamint az egyházi ünnepek és a Kollégium jubileumi rendezvényei miatt ebben az évben csak egyetlen alkalmas időpontot sikerült találnunk, reméljük ez sok gyülekezet számára is megfelelő. 2014. május 17-én, szombaton 10 órára várjuk a gyülekezeti küldöttségeket, a konfirmálókon kívül szeretettel hívjuk a gyülekezetek fiataljait, hitoktatóikat, és természetesen a kísérő szülőket is. A végleges programot a jelentkezők száma és összetétele alapján állítjuk össze, de a korábbi évekhez hasonlóan szerepelni fog benne áhítat, énektanulás, a Kollégium történetéről és mai életéről szóló érdekes beszámoló, a Kollégium és a Gimnázium múzeumának, gyűjteményeinek a megtekintése. A felújítási munkák miatt ebben az évben a Nagytemplom nem látogatható. Délután, amennyiben igény van rá, játékos vetélkedőre, sportolásra van lehetőség, de a csoportok önálló programot is szervezhetnek maguknak. Tanácsoljuk, hogy hideg ebédet mindenki hozzon magával, de szerény szeretetvendégségre mi is hívjuk a fiatalokat.

Kérjük, hogy a részt venni szándékozók szíveskedjenek kitölteni, és a Gimnázium Titkárságára 2014. május 12-ig visszaküldeni a mellékelt Jelentkezési Lapot, megjelölve a várható létszámot és a programmal kapcsolatos igényeket postai úton, faxon  (52 315 630 ) vagy E-mailban ( refi@refint.drk.hu). Szeretettel kérjük a határidő pontos betartását! A beérkezett jelentkezések összegzése után állítjuk össze a részletes programot, és erről levélben tájékoztatjuk az érintett gyülekezeteket, lelkipásztorokat. A rendezvénnyel kapcsolatos információk az intézmény honlapján (www.drkg.hu) is folyamatosan megjelennek.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket:

Győri József, igazgató

Jelentkezési Lap letölthető INNEN: JELENTKEZESI_LAP.pdf