Rendszerüzenet
2014. április 16.

Beiktatták Nagy Józsefet

Ünnepélyes keretek között iktatták be lelkipásztori tisztségébe Nagy Józsefet a Nyírpazonyi Református Egyházközségben április 12-én, szombaton. Az ünnepi istentisztelet után a település lelkésze az Európa Rádiónak elmondta, hogy építkező lelkipásztor szeretne lenni.

alt

Kiemelte, hogy több épület is a templom közelében kapott helyet már korábban, ahogy a Simeon Szociális Szolgáltató Központ, amely 2002. év végén kezdte meg működését. (Az intézmény az egész ország területéről fogadja az ellátást igénybe vevőket. Az intézmény feladata, hogy teljes körű gondozást nyújtson bentlakásos formában, olyan időskorú személyeknek, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak részben képesek.) A tervek között most egy közösségi ház megépítése szerepel, azonban a fizikális építkezés mellett Nagy József a lelki építkezésre fektetné a legnagyobb hangsúlyt.

alt

Nagy József több mint egy évvel ezelőtt került missziós lelkipásztorként Nyírpazonyba. Gyermekkorában a Debrecen-Homokkerti Egyházközség tagja volt ahonnan rengeteg tapasztalatot szerzett: „Az anyagyülekezetemben sok olyan szolgálati lehetőségbe kapcsolódhattam be, mint például gyermek és ifjúsági munka, kórus tagság és különféle szervezési dolgok, amelyekben éreztem, hogy a helyemen vagyok.„

 alt 

Nagy József a gimnáziumi tanulmányait a Kollégium Gimnáziumában végezte, majd a teológia elvégzése után Ramocsaházára került segédlelkésznek. Úgy gondolja, hogy segédlelkészi szolgálata alatt sok mindenben megerősítette Isten, ahogy fogalmazott: „visszametszegette az Úr azokat a dolgokat, amelyek a lelkészi pályám akadályai lettek volna, és metszegeti most is, illetve megerősített azokban a dolgokban, amelyekben szükségem volt a megerősödésre.” A segédlelkészi szolgálat után a Debreceni- Nagytemplomi Egyházközség beosztott lelkésze lett, de úgy érezte, hogy kiteljesedni csak az otthonától távol tud, mint a bibliai József, így végül a rakamazi és a nyírtelki gyülekezetekben dolgozott, mint egyházmegyei missziói lelkipásztor, majd ezt követően kapott meghívást Nyírpazonyba, ahol több mint egy éve szolgálja a híveket. 

Fotók: Barcza János