Rendszerüzenet
2014. április 11.

Húsvétot megelőző programok a DRK Múzeumában és az Emlékkertben

Idén is megszervezi hagyományos Húsvéti családi délelőttjét a Debreceni Református Kollégium Múzeuma. A szervezők a kézműves foglalkozás előtt közös éneklésre és játékra invitálják a családokat. A foglalkozáson cserépbárányt és további báránykás díszeket készíthetnek a gyerekek.

 

alt

A Böjt végéhez közeledve Virágvasárnapon, április 13-án 14órától 16 óráig várja a Főnix Rendezvényszervező Kft. a családokat az Emlékkertben kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, ahol a hagyományos, a húsvétkor játszott tojásos játékokkal ismerkedhetnek meg, csuhéból készíthetnek nyulat, illetve elsajátíthatnak egy ősi tojásdíszítési technikát, a maratást. Közben a Karikás Kulturális és Hagyományőrző Egyesület  feleleveníti a fiatal lányok tavaszváró - tavaszvarázsló népi játékait.

alt

15 órától a Csapó utcán Debrecen hagyományőrző néptáncegyütteseinek karikázói szórakoztatják az arra sétálókat. 16 órától kezdetét veszi az ünnepi műsor és a bibliai kort idéző menet is elindul. Lehetőség lesz  bekapcsolódni a menetbe, együtt énekelni a város néptánccsoportjainak  tagjaival. Az Emlékkertben a 275. jubileumi évét ünneplő Kántus éneke, Sági Endre református lelkész igei szolgálata és Tóth László katolikus pap barkaszentelése teszi teljessé az ünnepet. A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is virágmagokkal ajándékozza meg a jelenlévőket. A Gaszto Gál Kft. üzemeltetésében működő Református Kávézó és Büfé felajánlásával slambucot osztunk a megjelenteknek.