Rendszerüzenet
2014. április 03.

Könyvtár Pontok gyülekezetekben

Magyarországon elsőként Debrecenben nyitotta meg kapuit a KönyvtárPont hálózat; az április 2-án, szerdán átadott öt új közösségi térben a városközponttól távol eső települések lakosai teljes körű könyvtári szolgáltatásokat vehetnek igényben, valamint biztosítják számukra a számítógép- és internethasználatot is, ezenkívül a látogatók segítséget kapnak az elektronikus ügyintézésben és a hivatalos okmányok beszerzésében is.

A hálózat megvalósítója a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, mely a Debreceni Művelődési Központtal működik együtt. A kooperáció lényege, hogy nem üzemeltetnek újabb közösségi épületeket, hanem szolgáltatásaikat telepítik a településrészeken kiválasztott partnerintézmények (melyek lehetnek egyház, közművelődési vagy szociális intézmények is) infrastruktúrájára az intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján.

Ilyen Könyvtár Pont nyílt meg a Tégláskerti Református Missziói Egyházközségben és a Lencztelepi Református Egyházközségben is, valamint Nagymacson, Kismacson, és a Nagysándor-telepten.

Forrás. MTI/dehir.hu