Rendszerüzenet
2014. március 27.

Gyülekezeti Ház Rekonstrukció Tiszafüreden

A Tiszafüredi Református Egyházközség az elmúlt időszakban összesen 6.000.000 Ft pályázati támogatásban részesült az EMMI jóvoltából. Ebből a keretösszegből valósul meg a Református Gyülekezeti Ház teljes rekonstrukciója.

alt

A munkálatok már elkezdődtek, és 2-3 hét múlva, Isten segítségével el is készülnek. A rekonstrukció magába foglalja a nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést, a külső és belső festést, a világítás korszerűsítését, de új burkolatot kap a 150 lélek befogadására alkalmas épület kívül és belül egyaránt.  Mindemellett akadálymentesített lesz a gyülekezeti ház és a főbejárat fölé megfelelő méretű előtetőt emelnek, valamint beépítenek egy multimédiás énekrend-kijelzőt. 

A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a kifejezetten füredi építészeti hagyományokra, és a 185 esztendős parókia stílusjegyeire is. Éppen ezért az előtetőt tartó oszlopokon, és az épület színein visszaköszönnek a parókia patinás oszlopsorának stílusjegyei is.

A tervek szerint az újraszentelés alkalmával a „Kálvin-terem” vagy "Kálvin Közösségi Ház" nevet kapja az épület, melyen Szűcs Imre elismert keramikus által készített plakett állít majd emléket a reformátornak, halála 450. évfordulóján.

Szabó Konrád, lelkipásztor