Rendszerüzenet
2014. január 07.

"Lélekkel és bátorsággal"

Elkezdődött az Aliansz Imahét Debrecenben, a Csapókerti Református Gyülekezetben. A Lélekkel és bátorsággal című, január 12-ig tartó hét alkalmain más felekezetek lelkipásztorai is szolgálnak.

Lakatos Zoltán a Csapókerti Református Egyházközség lelkész az Európa Rádiónak elmondta, hogy az Aliansz Imahét, az evangéliumi közösség mozgalma Európában több mint 160 évvel ezelőtt, Magyarországon pedig csaknem száz évvel ezelőtt indult el. A csapókerti gyülekezet 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz, ugyanis Lakatos Zoltán szerint nem mindegy, hogy hogyan kezdődik egy gyülekezet, egy ember új éve, éppen ezért lényeges, hogy az esztendő imával vegye kezdetét. A gyülekezet lelkipásztora kiemelte azt is, hogy az ökumenikus imahét alkalmain is részt vesznek, de fontosnak tartották, hogy szűk körben is megéljék az Aliansz közösséget, Istennel, egymással, különböző felekezetek testvéreivel, igehirdetéssel, imaközösséggel, beszélgetéssel, szeretetvendégséggel.

Az idei Aliansz Imahét azért a Lélekkel és bátorsággal címet kapta, mert Lakatos Zoltán úgy véli, hogy az embereknek mindig szükségük van a megerősítésre, Isten jelenlétére, idén, a választások évében pedig különösen. Mivel nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, ezért lényeges, hogy az emberek Istentől kérjék a vezetést és a félelmeiket le tudják tenni az Úr elé. 

alt