Rendszerüzenet
2014. január 02.

"Istentől rendelt ajándék"

A kísértések idején arra bátorít minket Jézus, hogy ne akarjunk kiszállni mai világunkból, de ne is törődjünk bele, hogy olyan, amilyen - mondta óévi igehirdetésében, december 31-én, délután, a Nagytemplomban a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. 

Bölcskei Gusztáv prédikációjában szólt az elmúlt 100 évben történt eseményekről, kiemelte, hogy 1914-ben sok mindent nem is sejtettek elődeink, amit ma már mi tudunk, ismeretlen volt számukra az a fogalom, hogy határon túli magyar és nem is gondolták, hogy milyen szörnyűség vár rájuk. A technika ugrásszerű fejlődéséről is beszélt, hangsúlyozva, „valaki azt mondta, hogy ez egy olyan folyamat, hogy egyre tökéletesebb eszközöket használunk egyre tökéletlenebb célok érdekében, és ez így van az egész nagyvilágban”.  

Bölcskei Gusztáv kiemelte azt is, hogy a kísértések mindenkor megtalálnak minket, s mindenütt a világban megtapasztalható az embertelenség, ami egyes ideológiák következménye, de Jézus arra buzdít bennünket, hogy ne akarjunk elvágyódni ebből a világból, de ne is olvadjunk bele, amikor hatalmat nyert és a hatalomban eltorzult emberek olyasmiket ígérgetnek, amihez nincs joguk, akkor ne higgyünk nekik. Jézus azt mondja, hogy mindig van alternatíva, mindig van az a választás, amelyik Istenre hagyja azt, ami az Övé, amelyik meglátja azt, amit Ő akar láttatni, és akkor az idő Istentől rendelt ajándékká válik! A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke arra kéret a jelenlévőket, hogy hagyjanak az óévben mindent, ami nem szükséges, és csak az egy szükséges dolgot vigyék tovább az új évbe, amelyik esztendő így olyan lehet, amit Jézussal együtt tudnak végig járni.

Január 1-jén, szerdán, újév napján a 10 órakor kezdődött ünnepi istentiszteleten Szász Barnabásné hirdetett igét.

Január 2-tól azonban már nem a Nagytemplomban tartják az alkalmakat, ugyanis a templom felújítása elkezdődött, így a munkálatok befejezéséig, a 8 órás istentiszteletnek a gyülekezeti terem (Kálvin tér 17., 1), a 10 órakor és 18 órakor kezdődő istentiszteleteknek pedig a Református Kollégium Oratóriuma (Kálvin tér 16.) ad otthont! A keresztelőket minden hónap 2. és 3. vasárnapján a 10 órás istentiszteleten tartják.