Rendszerüzenet
2013. december 21.

Jó időben, jó helyen

Nem az a fontos az életben, hogy milyen célt értünk el, hanem, hogy a cél eléréséhez milyen akadályokat küzdöttünk le- mondta a Nevelőszülői Hálózat-gyermekeivel tartott közös karácsonyi ünnepségen megnyitó beszédében, Balogh Barnabás a Magyar Református szeretetszolgálat lelkész-igazgatója.

alt

Az MRSZ szervezésében átadott Nyilas Misi pakkok és Kék Vödrök kiosztása előtt Bölcskei Gusztáv köszöntötte a szülőket és a gyermekeket, a december 20-án a Nagytemplomban tartott alkalmon. A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke beszédében kiemelte, hogy sokszor hallunk történetet arról, hogy valaki úgy kerül bajba, hogy rossz időben volt rossz helyen. A karácsony azonban arról szól, hogy jó időben, jó helyen vagyunk, s bár olykor úgy érezzük, hogy nem az a jó hely, ahol éppen lennünk kell, de az Úr mindig megmutatja, hogy mi is a jó hely számunkra.

alt

Az ünnepi alkalmon beszédet mondott Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke is, aki az ajándék lényegéről beszélt. Kiemelte, hogy az ajándék értékét nem az ára, hanem a mögötte lévő szeretet mutatja meg. A Karácsony lényege nem a csillogás, hanem az a szeretet, amit Jézus Krisztus áraszt ki ránk. 

 alt 

Az ünnepi alkalmon a megajándékozott gyermekek és a Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatói adtak karácsonyi műsort. 

  alt  

Fotók: Barcza János