Rendszerüzenet
2013. november 28.

Ovi-Foci pályát adtak át Hajdúböszörményben

Átadták Hajdúböszörményben az első, a református óvodák tekintetében a második Ovi-Foci pályát november 27-én, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség fenntartásában működő Jó Pásztor Református Óvodában. Az első ilyen műfüves sportpályát 2010-ben vehették birtokba a Debreceni Református Kollégium óvodásai. A pálya ebben az évben megkapta a Magyar Termék Nagydíjat is.

Az átadó ünnepségen áhítatában Tönkő Levente lelkipásztor kiemelte, hogy a testi egészség mellett a lelki egészség is fontos. Míg régebben a testüket sanyargatták az emberek, addig ma azt mondják, hogy nincs lelkük, csak testük, és azzal, hogy a mai ember megtagadja lelkét, azt, amit Istentől kapott, kettévágja az életét. Hangsúlyozta, hogy az Ovi-Foci pályát éppen azért építették meg az óvodában, mert a helyiek hisznek abban, hogy az ember testestül- lelkestül fontos, Istennek is.

Gyüre Anikó a Jó Pásztor Református Óvoda vezetője beszédében visszatekintve a múltra, elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség és az intézmény 2011-ben kötött együttműködési megállapodást, így az óvoda csatlakozott a Bozsik programhoz, amelynek köszönhetően három éve oktatják a legkisebbeket futballozni. A pályát ez év őszén építették fel, amely nem csak focizásra, hanem számos más labdajáték elsajátítására is alkalmas, így kézilabdázni, röplabdázni és kosárlabdázni is megtanulhatnak a gyermekek. A jövőre vonatkozóan Gyüre Anikó kiemelte, hogy várhatóan kibővítik az intézmény udvarát egy játszóudvarral, még a 2014-es évben.  

A most átadott mini-pálya, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával és 2,8 millió forintos önrésszel, összesen 9 millió forintból épült meg. (Az Alapítványt 2011 elején alapította Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja. Az Alapítvány célja, hogy országszerte, illetve a határon túli magyar lakta területeken, a közszféra támogatásával, valamint a magántőke bevonásával, a lehető legtöbb óvodában biztosított legyen az Ovi-Foci Program elindítása.) Molnár Andrea az Alapítvány elnöke, a Debreceni Református Kollégium egykori diákja beszédében kifejtette, hogy a református egyház volt az első az egyházak közül, amelyik csatlakozott az Ovi-Foci programhoz. Kiemelte azt is, hogy jelenleg 79 óvodában működik a program és van pálya, jövőre pedig újabb 61 intézményben szeretnének pályát építeni és elindítani az Ovi- Foci programot, amelynek elsődleges célja is az, hogy mini sportpályák létesüljenek az ország minden óvodájában, annak érdekében, hogy a képzés feltételei intézményi kereteken belül adottak legyenek, ne kelljen a szülőknek a gyermekeiket külön, többletköltséget vállalva sportoltatni.